Startproblemer

Her kan du prate/spørre om motor og drivverk.

Moderator: moderator

pål
Posts: 2614
Joined: Tue 04 Nov, 2003 20:25
Location: Lillehammer
Contact:

Re: Startproblemer

Post by pål »

Men først vil jeg nevne at alle dysene på CXen åpner samtidig. (Etter det jeg forstår). Altså fire bensininnsprøytinger for hver omdreining.
Ikke Turboene ! Sjekk gjerne selv i skjema. Jeg har ( sammen med dagkw ) studert skjema til øynene ble såre, og det kommer helt klart frem at det du her sier stemmer med GTI/TRI, men kabelnett og computer er ikke samme på Turboen der hver dyse har sin kabel.
har masse Citroèn:-)
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: Startproblemer

Post by jonsto »

Jeg har ikke studert skjema, så når du sier det så er det sikkert riktig. Og da er det vel en enda bedre grunn til å prøve å skifte innsprøytingskomputeren.
Mvh
dagmatti
Moderator
Posts: 1699
Joined: Mon 22 Dec, 2003 15:34
Location: Oslo
Contact:

Re: Startproblemer

Post by dagmatti »

pål wrote:
Men først vil jeg nevne at alle dysene på CXen åpner samtidig. (Etter det jeg forstår). Altså fire bensininnsprøytinger for hver omdreining.
Ikke Turboene ! Sjekk gjerne selv i skjema. Jeg har ( sammen med dagkw ) studert skjema til øynene ble såre, og det kommer helt klart frem at det du her sier stemmer med GTI/TRI, men kabelnett og computer er ikke samme på Turboen der hver dyse har sin kabel.

Hei,

så dere på skjemaet til computeren eller ledningsnettet i bilen? Jeg reparerte en computer til en 85 gti turbo for klubben for 5-6 år siden, og mener bestemt å huske at den spruter på alle samtidig. MEN, som du sier, de har hver sin ledning, og det er fordi det sitter transistorer som buffrer hver og en av de. Men likefullt så åpner de sammtidig. Vet ikke hvorfor det er slik, men vet det også er slik på peugeot 505 gti. Sikkert penger å spare på å gjøre det slik det er i cx gti/tri.


-m
gopp
Posts: 543
Joined: Fri 05 Sep, 2008 23:53

Re: Startproblemer

Post by gopp »

dagmatti wrote:
pål wrote:
Men først vil jeg nevne at alle dysene på CXen åpner samtidig. (Etter det jeg forstår). Altså fire bensininnsprøytinger for hver omdreining.
Ikke Turboene ! Sjekk gjerne selv i skjema. Jeg har ( sammen med dagkw ) studert skjema til øynene ble såre, og det kommer helt klart frem at det du her sier stemmer med GTI/TRI, men kabelnett og computer er ikke samme på Turboen der hver dyse har sin kabel.

Hei,

så dere på skjemaet til computeren eller ledningsnettet i bilen? Jeg reparerte en computer til en 85 gti turbo for klubben for 5-6 år siden, og mener bestemt å huske at den spruter på alle samtidig. MEN, som du sier, de har hver sin ledning, og det er fordi det sitter transistorer som buffrer hver og en av de. Men likefullt så åpner de sammtidig. Vet ikke hvorfor det er slik, men vet det også er slik på peugeot 505 gti. Sikkert penger å spare på å gjøre det slik det er i cx gti/tri.


-m
Kan det være en sammenheng med at dysene drar ganske mye effekt. Jeg vet det er vanlig å bruke egen sikring og et relé for kretsen som styrer dysene på ettermarkeds motorstyringsystemer (EMS).

Jeg tror uansett det er lurt å forsøke en annen LMM og hjerne, og ta gjerne med temperaturmåler og TPS (throttle position sensor) også.
Gopp
-----------------
Har no' CX
pål
Posts: 2614
Joined: Tue 04 Nov, 2003 20:25
Location: Lillehammer
Contact:

Re: Startproblemer

Post by pål »

Hei,

så dere på skjemaet til computeren eller ledningsnettet i bilen? Jeg reparerte en computer til en 85 gti turbo for klubben for 5-6 år siden, og mener bestemt å huske at den spruter på alle samtidig. MEN, som du sier, de har hver sin ledning, og det er fordi det sitter transistorer som buffrer hver og en av de. Men likefullt så åpner de sammtidig. Vet ikke hvorfor det er slik, men vet det også er slik på peugeot 505 gti. Sikkert penger å spare på å gjøre det slik det er i cx gti/tri.


-m
Neida, jeg har bare sett på kabelnettet. Så dette var oppklarende. Men likefullt ; disse transistorene (eller er det tyristorer) Kan vel kortslutte/ slutte å virke hver for seg??
har masse Citroèn:-)
dagmatti
Moderator
Posts: 1699
Joined: Mon 22 Dec, 2003 15:34
Location: Oslo
Contact:

Re: Startproblemer

Post by dagmatti »

pål wrote:
Hei,

så dere på skjemaet til computeren eller ledningsnettet i bilen? Jeg reparerte en computer til en 85 gti turbo for klubben for 5-6 år siden, og mener bestemt å huske at den spruter på alle samtidig. MEN, som du sier, de har hver sin ledning, og det er fordi det sitter transistorer som buffrer hver og en av de. Men likefullt så åpner de sammtidig. Vet ikke hvorfor det er slik, men vet det også er slik på peugeot 505 gti. Sikkert penger å spare på å gjøre det slik det er i cx gti/tri.


-m
Neida, jeg har bare sett på kabelnettet. Så dette var oppklarende. Men likefullt ; disse transistorene (eller er det tyristorer) Kan vel kortslutte/ slutte å virke hver for seg??

Helt riktig! Og det var dette som var problemet i den jeg reparerte. Noen av dem var svidd av. Men det er jo ikke helt sikkert at 85 mod'en er lik de senere da. :wink:

LMM er nevnt før her, og det kan nok være den. Det er bygget inn en sikkerhet her som gjør at dersom motoren stopper med tenningen på (ref. kollisjon) så skal ikke bensinpumpa pumpe ut 60 liter bensin på bakken. Dette er nok i kombinasjon med LMM, releer, og computer. Kan det spille et puss her?

LMM har forresten ikke lineær sammenheng med åpning og målt verdi ut, så tror det kan være litt vrient å måle seg til om den fungerer uten å ha data på den. Lurer på om det er en sticky tråd på dette forumet der det står ganske mye dokumentasjon på ljetronic systemet.



-m
jank
Posts: 324
Joined: Mon 21 Jun, 2004 14:32
Location: Sykkylven

Re: Startproblemer

Post by jank »

Er dette motoren med ekstra kaldstart dyse på innsuget?

Opplevde akkurat det samme som du beskriver,og fant ut at innsuget var fullt av bensin.
Skrudde det av ,gjorde rent og motoren gikk perfekt.
Dette skjedde kun en gang og årsaken vet jeg ikke.
ingkogni2
Posts: 1131
Joined: Tue 04 May, 2004 23:34
Location: Olsborg, 9321 MOEN (Målselv)
Contact:

Re: Startproblemer

Post by ingkogni2 »

jank wrote:Er dette motoren med ekstra kaldstart dyse på innsuget?

Opplevde akkurat det samme som du beskriver,og fant ut at innsuget var fullt av bensin.
Skrudde det av ,gjorde rent og motoren gikk perfekt.
Dette skjedde kun en gang og årsaken vet jeg ikke.
CX 2400 GTI og alle 25 GTI Turbo/Turbo2 har kaldstartdyse på innsuget, ja...
25GTI/TGI/TRI har ikke den ekstra dysa...

Jeg har hele tiden trodd at hver enkelt dyse åpnet individuelt på signal fra ECU, men når jeg tenker etter så sitter vell dysene i innsuget, før innsug-ventilene, og da har jo ikke åpningstidspunktet for dysene noe å si sånn direkte....

IngKogni2
Medlem nr: 6332
-Svart 80' CX Athena, vinter-CX
-Lys Grønn 80'CX Athena, 85000km
-Mørk Blå 85' CX GTI Turbo, 62000km!
-1980 Polar 570 uten fukt!
-89' CX TRD T1 Break *RIP*
-95' XM Break TCT
Image
PLI
Posts: 41
Joined: Wed 22 Oct, 2008 11:42

Re: Startproblemer

Post by PLI »

Motoren får for mye bensin. Jon var innom en sak i sitt første innlegg.
Vanntemp. føleren. En annen mekaniker mener det samme . Fungerer
ikke denne, oppfattes det visstnok av hjernen som om at her må det
mere bensin til. Så skiftet jeg vanntemp.føleren. Ingen forandring!
Men, jeg oppdaget gnag på isolasjonen på ledningen (grønn) inn på
kontakten. Tok av gummibeskyttelsen rundt kontakten.Inni den grønne
går der en isolert kabel/ledning til et av stikkene. Rundt denne er det
tvunnet en uisolert, som går inn på det andre stikket i kontakten.
Hvorfor er det "konstruert" slik?
Her er det tydeligvis ikke bare og kutte og inn med nytt i tilfelle brudd?
Kan en måle om der er brudd/ noe galt her? Den grønne går fra vanntemp.
kontakten og inn i en av disse tykke ledningsbuntene ved friskluft-
inntaket. Noen som klarer å finne ut hvor den tar veien?
Er det andre ting som kan forårsake at pumpa gir for høyt trykk?
T2 har ikke kaldstartdyse.
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: Startproblemer

Post by jonsto »

Dette er kopiert fra mekartips: http://web.telia.com/~u84003985/CITROEN ... R.HTM#Temp
Står egentlig veldig mye bra her.

Chris S: The engine water temperature sensor resistance should be:
0ºC = 5000 ohms
20ºC = 2500 ohms
80ºC = 300 ohms
The readings are across the 2 recessed prongs in the sensor, to save taking it out (with all that trouble of refilling & bleeding the water system), you could try with the engine cold, then hot. I believe these things do fail from time to time, & are a standard Bosch item.

Dette må jo bety at hvis det er brudd så blir motstanden uendelig og computeren vil vel gi enda mer bensin.
Men hvorfor ikke den fjerde pluggen blir bløt er en gåte. Har du prøvd å bytte om på ledningene på coilen til cyl 2 og 3? byttet rundt på pluggene? Hva med å kutte ut store blå slik at bensinpumpen ikke går og prøve å kjøre den på¨startgass? Sprøyt startgass inn gjennom der den lille slangen er koblet til ved gasspjeldet. Går den på alle fire da? (Men ifølge dit første innlegg ser det jo ut som den gjør det).
(Nå begynner jeg snart å bli tom for ideer. :wink: :roll: )

Mvh
pål
Posts: 2614
Joined: Tue 04 Nov, 2003 20:25
Location: Lillehammer
Contact:

Re: Startproblemer

Post by pål »

Hva skjer her?? Noe nytt?
har masse Citroèn:-)
PLI
Posts: 41
Joined: Wed 22 Oct, 2008 11:42

Re: Startproblemer

Post by PLI »

Ja her skjer en masse, men desverre uten positivt utkomme. I går
tok jeg ut alle pluggene for å få all bensindamp ut av syl. Drenerte
bensin ut av dyserekka. Satte inn ny LMM. Har latt alt stå over natta.
I dag satte jeg inn pluggene og startet. Får start med en gang, men
motoren går , for å si det mildt , stygt! Når jeg stopper den, er den
umulig å få i gang.
Samme problem/symptom som tidligere beskrevet.
Det jeg imidlertid oppdaga i dag, er ei uskyldig gul lampe på instrument-
panelet. Knock sensor. Den lyser i alle fall med tenningen på. Skal den
det? Kan feilen ligge her? Den er vel med å styrer tenningen?
Nå har jeg byttet/skiftet/sjekket følgende:
-Innsprøytingshjerne
-LMM
-Water temp sensor
-Coiler og pluggledninger
-Svinghjulsføler
-Dyser
-Ledningsnett mellom kontakter og dyser
-Alle kontakter
-Alle jordpunkter
-Alle luftforbindelser/slanger
-Store blå
-Bensintrykkreg.(fungerer iøvrigt kun når motoren går -vakum)

Det som gjenstår nå er sjekk/innbytte av el.tenningsboks. Prøver å komme
i kontakt med Ørjan, få låne fra hans T2.
Last edited by PLI on Sun 06 Jun, 2010 14:00, edited 1 time in total.
pål
Posts: 2614
Joined: Tue 04 Nov, 2003 20:25
Location: Lillehammer
Contact:

Re: Startproblemer

Post by pål »

Er du sikker på timingen av register? Hvordan er kompresjonen? Tenningsboksen kan jo og være synderen selvsagt.
har masse Citroèn:-)
gopp
Posts: 543
Joined: Fri 05 Sep, 2008 23:53

Re: Startproblemer

Post by gopp »

For å være sikker på at bensinmengde og trykk funger som det skal over litt tid, kan du simulere at motoren går ved å holde inne "klaffen" i luftmengdemåleren med en finger. Trolig er det ikke for lavt trykk og mengde, men her gjelder det å jobbe etter elimineringsmetoden. Hvis det skulle vise seg å være her feilen ligger likevel, kan det være bensinslanger og pickup før pumpa som er feilen.
Gopp
-----------------
Har no' CX
PLI
Posts: 41
Joined: Wed 22 Oct, 2008 11:42

Re: Startproblemer

Post by PLI »

Startet dagen med å produsere en "testplugg". Var så innom Biltema
og kjøpte en trykktester i håp om og etterhvert eliminere feil. Har jo
tidligere sjekket at der var både gnist og bensintrykk. Men nå ønsket
jeg å gå litt grundigere til verks!
Begynte med gnisten. Alle hadde super gnist (++ 1 cm), men nr 3 hadde
"store intervaller" mellom hver gang gnisten kom? Altså den sylinderen
som pluggen alltid var tørr på.
Så vil jeg prøve bensintrykket fra pumpa og inn på "dyserailen"med min
nyanskaffede testmåler. Mor er assistent og skal start/ stoppe pumpa.
Et vanvittig trykk! Måleren går til 7 bar - den gikk i "peak".Hvor høyt
det var aner jeg ikke .Litt rop og skrik og bensinsprut før pumpa blir
koblet ut. Heldigvis ingen gnist! Trodde pumpa gav rundt 2-3-bar? Hva
har skjedd her?
Det kan vel se ut til at jeg har to separate feilkilder.
Nå må jeg i alle fall få all besindamp vekk får jeg tør å fortsette å
feilsøke på gnist!
Dette må vel være en sjelden feil, kan ikke minnes å ha lest om noe
slikt trykkproblem ut fra pumpa tidligere noe sted?
Post Reply