Page 1 of 1

CX25 T1 - startproblem

Posted: Mon 09 Sep, 2013 12:00
by olav
Etter trofast sommercruising på 2.000 km i år, og en helt problemfri kjøring frem til garasjen i går, ble jeg overrasket av et problem i dag morges: Den starter ikke! Motoren drar i gang som vanlig, men den tar ikke gasspådrag i det hele tatt. Det er mulig å få den til å gå på laveste turtall, slik at jeg får jekket den opp for inspeksjon av bensinpumpa. Det høres ut som om pumpa går som den skal elektrisk. Kan det være et filterproblem som oppstår så plutselig? Elektronikk-feil kan vel aldri utelukkes? Sann kilometerstand er 155 tusen, og problemfri bruk i fem år ... Vel, jeg hadde et kortvarig startproblem for 1.000 km siden, det virket som om motoren ble "sur", og startet normalt etter noen minutters hvile. Jeg tror mitt verksted trenger noen tips for å fikse dette.

Mvh Olav

- lykkelig, men litt bekymret CX-eier

:?: :idea: :o

Re: CX25 T1 - startproblem

Posted: Mon 09 Sep, 2013 19:46
by jonsto
Det jeg ville prøvd først er å skifte bensinfilteret. Spesielt om det er lenge siden det er skiftet. Hjelper ikke det ville jeg begynt med å spraye startgass rundt slangene som går opp til innsuget. Øker turtallet har du en luftlekasje. Sjekk også at slangen som kommer fra veivhusutluftingen ikke er sugd flat.
Kan være mye annet, men en plass må en jo begynne.
Luftfilteret er jo også en mulighet. Det er jo luftmengdemåleren som styrer innsprøytingsdelen, så om denne ikke virker som den skal så vil du ikke få bensin.

Re: CX25 T1 - startproblem

Posted: Mon 23 Sep, 2013 21:02
by olav
Problemet løst - ikke no' problem :D
Takk til Jonsto for presis diagnose, for slik var det også: Slangeklemmen til en av de nedre slangene på luftveien hadde løsna, og dermed ble det so mye gjennomtrekk i innsugningen at den naturlig nok nektet å ta noe mer gass / turtall enn tomgang. En lykkelig utgang altså. Det forhenværende CX-verkstedet hentet inn sin pensjonerte verksmester for gode råd, og årsaken ble fastslått på stedet. Og på kjøpet fikk vi en god samtale og hyggelig prøvetur som gjør livet med CX noe for seg selv. Det sier fruen også, som ikke får ny bil i garasjen ennå - snart er det veteranstatus, må vite ... :lol: :lol: :lol: