Page 1 of 1

Motoren går ikke rundt.

Posted: Mon 13 Jan, 2014 13:14
by jonsto
Har en TRI Automat som jeg bruker til småtterier rundt verkstedet. På fredag ville den ikke starte. Har hatt litt trøbbel med bl. annet store blå. Tok fra hverandre skjøten på ledningen til startmotorinnslaget slik at jeg kunne stå ved motorrommet og starte. Da jeg delte ledningen (med tenningen på) gikk bensinpumpen konstant. Dette har jeg ikke lagt merke til før, men kan hende det skal være slik. Kinnet så ganske lenge, men ikke noe livstegn. Men plutselig stoppet motoren. Det var helt umulig å få dratt den rundt lenger.
Dagen etter tok jeg ut pluggene for å sjekke disse. Siden bilen stort sett går på full choke så var pluggene sotete. Men to var i tillegg bløte. Når jeg nå dro rundt motoren sprutet bensinen opp fra cyl 1 og 3. Det ser altså ut til at to dyser har hengt seg. Det er gnist på alle pluggene, men den går bare på 2 og 4. Får prøve å skifte dysene, men det blir nok ikke før i morgen.
Fortsettelse følger. ;-)

Re: Motoren går ikke rundt.

Posted: Mon 13 Jan, 2014 14:43
by radovan
Hyrolock, bensin edition? Kor mykje hamnar i oljen? :o

Re: Motoren går ikke rundt.

Posted: Mon 13 Jan, 2014 17:47
by jonsto
radovan wrote:Hyrolock, bensin edition? Kor mykje hamnar i oljen? :o
Ja, si det. Har ikke peilet olja enda. Bilen står ikke flatt. Så mye bensin som det kom ut kan det ikke være veldig mye. Gikk jo ikke rundt selv om den hadde stått i 18 timer.

Re: Motoren går ikke rundt.

Posted: Mon 20 Jan, 2014 13:27
by jonsto
Årsaken til problemet var enten møkkete svinghjulsføler eller dårlig kontakt på den store gule skjøten under resevehjulet. Var vel havnet en 2 - 3 liter bensin i oljen. Men så fikk jeg en bensinlekasje under bilen, og da ble den satt til side for en stund.