Page 1 of 1

Diesel treg start

Posted: Fri 12 Dec, 2014 15:30
by Sturla
Min diesel break (-85) turbo er blitt treg å starte nå på vinteren, spesielt om den har stått parkert skrått sideveis (og det gjør den stort sett)
Hva kan dette komme av? Det er blitt verre i den senere tid, sikkert kombinert med kaldere vær. Den gir fra seg en ganske pinlig eksossky ved oppstart, så blir det straks normalt. Tips?

Re: Diesel treg start

Posted: Fri 12 Dec, 2014 16:37
by jonsto
Svart eksossky ved oppstart tyder på for mye diesel. Og det igjen får meg til å tenke røykbegrenser.

Re: Diesel treg start

Posted: Sun 28 Dec, 2014 21:57
by Sturla
Jeg tror det er glødereleet som ikke virker. Har skiftet pære og fremdeles ikke mnoe glødelampe når tenningen skrus på.
Jeg spør om det er noen som har ett til salgs under deler kjøpes :wink:

S

Re: Diesel treg start

Posted: Mon 29 Dec, 2014 07:54
by jonsto
jeg er jo ikke sikker på hvordan din er koblet opp Sturla, Slukkes kjørelysene når den gløder? Om de skal gjøre det kan du ta av lokket på gløderele og se om releet drar. Gjør det ikke det kan du bruke et skrujern og engasjere releet. Kan jo også være kontaktene som er brent. Disse kan jo files. Dette bare som en nødhjelp inntil du får tak i et annet.
Skal sjekke "lagret" av gløderele.

Re: Diesel treg start

Posted: Mon 23 Mar, 2015 13:38
by Sturla
Har nå satt på nytt (brukt) rele (tak Jon), og i helgen satt inn nye glødeplugger. Synes nå den startet litt lettere, med litt mindre røyk. Det kunne nok ytterligere forbedres, jeg får vurdere videre hva mer som skal til. Den har jo aldri vært umulig å starte, bare veldig "vrang" når det er kaldt.

Re: Diesel treg start

Posted: Thu 26 Mar, 2015 14:02
by Sturla
Den starter nå lett, og går generelt vesentlig jevnere, også på tomgang. Trodde ikke glødepluggene skulle påvirke motorgangen etter start? Er som man forstår ikke vel bevandret i dieselmotor.