Diravi.

Her kan du prate/spørre om Hydraulikk.

Moderator: moderator

Post Reply
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Diravi.

Post by jonsto »

En meget god skjematisk framstilling av vår kjære DIRAVI styring. Her vises godt det som er årsaken til at den retter seg opp av seg selv. Se "Return Cam".

http://www.citrotech.se/temp/CX-diravi.gif
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: Diravi.

Post by mads »

Ah.. Knakende! Bra start på uka, måtte fortsettelsen bli like bra. Jeg er dog usikker på om jeg hadde skjønt greia om jeg ikke hadde sett den i biter i levende(..?) live. Hvis jeg har skjønt den, da :? Takk til Magnus i XMklubben som hadde en med på treff på Autovie en gang. På Citromobile til våren kommer det antagelig en DIRAVI som er skåret åpen så småtteriene kan inspiseres i bevegelse.

Image
http://folk.uio.no/mlomholt/bil/teknikk ... hjerte.png

Dette er hjerte-formen som er litt dårlig på tegningen til Citrotech. Merk "dumpen" øvert på tegningen, her er sentreringen. Formen gir karakteristikken på sentreringen og "hjerte" fra XM og CX kan byttes om for de som ikke liker XM-diravi.. CX-hjerte på XM vil dog gå over enden og låse ved fullt utslag. Parkering San Fransisco-style 8)

Senter-punktet og kule-leddet i enden av glideventilen (slide valve) skal være årsaken til slakk i rattet på midten. Nette hender i tidligere DDR har satt en skrue i leddet for å kompensere slakk (vi snakker om små skruer..) og arbeidet med å reprodusere hjerte-formen. (Citroën gadd ikke å svare på gjentatte henvendelser om spesifikasjonene...)

Herlig sak! Som flere har sagt; Noe like sofistikert får vi neppe se på bil igjen, så da gjelder det å nyte de som finnes, selv om det måtte være til produsentens mishag :P

En dum ting med den, kanskje: Den er smurt da den ble samlet og ikke siden. 30 år gammelt fett er ..30 år gammelt.. I min barndom var jeg overbevist om at enheten ble spylt av retur-oljen for å holde den smurt og fin, men det er altså ikke tilfellet.
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: Diravi.

Post by jonsto »

Nei, noe spyling finnes ikke. Men det er jo ikke samme påkjenningen på fettet her som i feks. et hjullager. Jeg demonterte jo en DIRAVI enhet for å ta bilder til en artikkel jeg hadde i GGasskula en gang. Bildene ligger her: http://cx.zapto.org/gallery/album137?page=1
Men greasen der inne var skjelden bra.
Image

Men det er rullene i hjulet på det stempelet som trykker mot den hjerteformede skiva som har det vondest. Her hadde det nog vært en meget god ide og kontrolert og smurt. Her er stempelet:
Image

Og der det går mot skiva var det mye møkk:
Image
Post Reply