Luft i bremser

Her kan du prate/spørre om Hydraulikk.

Moderator: moderator

Post Reply
Asle
Posts: 328
Joined: Sun 23 May, 2004 21:35
Location: Hell
Contact:

Luft i bremser

Post by Asle »

Da ble det nye vinterdekk og lufting av bremser i dag, luftet for en tid tilbake uten resultat, LHM som kom fra bremsene foran så ut som skum, diskuterte litt med andre og kom fram til at enten pumpa elle mateslangen tok inn luft, det viste seg å være slangen, kjøpte for noen år siden slang på Tess, denne hadde sprekker nede ved pumpa (for trang), fant en god orginalslange og byttet, luftet hovedsystmet og hevet/senket flere ganger, tok så grundig lufting både foran og bak, nå ble alt slik det skal være.
Luft i bremser er veldig ubehagelig, lang responstid på når man skal bremse og når man slipper bremsen, men bremsene virker i alle fall fordi om det er luft.
Asle
CX 2.4IE 1983, C5 2.0 HDI STV 2003, og CX25 Turbodiesel 1985 Brake 99% rustfri, C5 HDI Exclusive 2008
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: Luft i bremser

Post by mads »

Vet noen noe om mengde på ulike modeller? Alle XM og Xantia med pumpa på "feil" side og slapp simring i pumpa har også en lang slange å suge luft i sprekkene på og en mate-pumpe som leverer 1/2 eller 1bar til hyd-pumpa kunne kanskje vært noe. Men hvor stor mengde må den levere pr tidsenhet, ml/minutt eller hva det blir? Neppe l/minutt unntatt når det går ut på bakken..
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: Luft i bremser

Post by jonsto »

Er vel en av de få bilene der bremsene virker fordi om det er luft, eller veska koker. Men ubehagelig, ja. Blir jo nesten som en vanlig bil. ;-)

Og Mads, om du setter på en forpumpe er det jo fremdeles mulighet for å suge luft. Om du ikke monterer pumpa nede i LHM tanken.
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: Luft i bremser

Post by mads »

jonsto wrote:Og Mads, om du setter på en forpumpe er det jo fremdeles mulighet for å suge luft. Om du ikke monterer pumpa nede i LHM tanken.
ja, jo.. Eller gir den en stump ny slange. Det er enklere når den ikke skal rundt en motor et par ganger :-/
Post Reply