Bremser som tar brått

Her kan du prate/spørre om Hydraulikk.

Moderator: moderator

Post Reply
dspecial
Posts: 39
Joined: Fri 25 Aug, 2006 22:17
Location: Skedsmo

Bremser som tar brått

Post by dspecial »

Hei!

I min 1980 Athena har bremsene begynt å ta brått, med bittelitt forsinkelse. Er dette et kjent problem med en kjent løsning?

Bilen står på vinterlagring nå, men er backup-bilen til landstreffet hvis jeg ikke blir ferdig med DS-en. Hvis feilen er kjent og jeg trenger noen deler tenkte jeg å bestille det nå så jeg har det liggende...

Jeg kjørte en runde hydroflush og byttet til ny LHM i fjor vår, men feilen dukket ikke opp før utpå høsten. Kan det være at det har samlet seg litt luft, eller kan det være bremsekula?

Trond
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: Bremser som tar brått

Post by mads »

Rett trykk i kuler og olje uten luft er starten, ja. Så kan du se om det kanskje er mer fjas på lur etter det. 3-veis ventilen på bremsekula tror jeg ikke er kjent for å gi problemer.

Å klemme alle 12 stempler i bremsene helt tilbake skader ikke, du finner ut om noen går tregt og får "røra" i oljen ytterst i kretsen. LHM og en kost hjelper til å se om de er ok nok til ikke å herje med ring og pakning når de klemmes inn. Går det veldig tregt kan det være irr i sporet til skrapering og/eller pakning så de kniper stemplet. Blås ut stempelet (i en fille så det og oljen ikke fyker rundt...), pirk ut ringene og rens sporene. Snu ringen rett vei når den skal inn :)

Nei, jeg vet heller ikke hvordan man får ringene pent ut eller hvordan man kommer til sporet. Noe passende å bøye og file skarpt er min plan :)
Sturla
Posts: 880
Joined: Thu 06 Nov, 2003 13:57
Location: Nordnes, Bergen
Contact:

Re: Bremser som tar brått

Post by Sturla »

kan det være at bremsekulen har sprukket mebran så du har fått gasslommer noen sted i systemet? Er jo greit å skifte den kulen om den er gammel.
Image
-85 GTI T1, -78 gti og -74 DS Pallas
dspecial
Posts: 39
Joined: Fri 25 Aug, 2006 22:17
Location: Skedsmo

Re: Bremser som tar brått

Post by dspecial »

Vet at fjæringskulene var byttet før jeg kjøpte bilen men tviler på at akkumulatorkulene er skiftet så jeg har bestilt opp 2 stk i dag :)

Trond
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: Bremser som tar brått

Post by jonsto »

Heller litt til at stemplene er blitt trege etter å ha vilt i mange år. Jekk opp bilen og se om noen av bremsene ligger på. Gjør de det går ikke stemplene tilbake på grunn av treghet.
dagmatti
Moderator
Posts: 1699
Joined: Mon 22 Dec, 2003 15:34
Location: Oslo
Contact:

Re: Bremser som tar brått

Post by dagmatti »

Det kan nok være stemplene, men hvis du har litt luft i bremserørene vil du få akurat de symptomene ihvertfall (det har jeg testet en gang for lenge siden). :lol:

-m
Post Reply