Reparasjon av Activa-sylinder

Teknisk om Xantia

Moderator: moderator

Post Reply
gopp
Posts: 543
Joined: Fri 05 Sep, 2008 23:53

Reparasjon av Activa-sylinder

Post by gopp »

Etter samtale med Atle på teknisk treff på Autovie, kom vi frem til at vi skulle poste nyttig informasjon om reparasjon av Activa-sylindre i en egen tråd her.

Hydraulikk-komponenter er som regel veldig enkle å reparere, dersom de er demonterbare, og dersom ikke sylinder eller stempel er skadet. Vanligvis er det snakk om en rens og nye pakninger, så er komponenten like god som ny. Disse delene er dyre å skifte, og blir vel også snart utilgjengelig gjennom Citroën.

Jeg har selv ikke overhalt slike sylindre, men har en kontakt som skaffer nesten hva det skal være at tetninger til hydraulikk-komponenter, noe som kan være nyttig for andre deler på Citroën også. Det Stema ikke har på lager av tetninger, bestiller de opp på kort tid. Utrolig serviceorientert, og en kunnskap som er sjelden. De har størst sjans for å hjelpe til med ukjente tetninger dersom man kommer med en demontert sylinder/stempel. Atle vil poste link til beskrivelse av demontering av sylinderen snart.

Foretaksnavn: Stema As
Adresse: Nesgaten 24
Postnr / Sted: 2004 Lillestrøm
Telefon: 63 80 44 70
Kontaktperson: Kjell Saray Kolstad

Den andre delen av sylinderen som gjerne ryker, er foringene i enden. Disse kan man få produsert opp på mål av Vestpak. De leverer også tetninger og pakninger til alt mulig. En venn av meg fikk laget foringer til bærearmer på mål fra avdelingen i Grenland, og betalte ca. 100,- pr. foring for en serie med 4 foringer.

http://www.vestpak.no/vestpak/produkter/plast

Hvem blir først til å lage et "overhalingskit" til Activa-sylindre?
Gopp
-----------------
Har no' CX
Attila
Posts: 12
Joined: Mon 28 Apr, 2008 12:21
Location: Oppegård

Re: Reparasjon av Activa-sylinder

Post by Attila »

Jeg er langt fra noen ekspert på området, men selv om det er mye jeg ikke klarer å få til i garasjen (ganske mye egentlig, og ikke har jeg garasje heller!) kan jeg kanskje bidra på andre måter? Så jeg har funnet et par sider på "verdensveven" som kanskje kan være nyttige.

http://www.eastment.net/ramrep/index.htm viser hvordan man renoverer en activa-sylinder, og
http://www.citronik.dk/jforum/posts/list/22170.page viser hvordan man bytter den "berømte" foringen. Og ikke minst hvor man kan kjøpe den, eller retter sagt noe som ligner.

Det verserer også masse spekulasjoner om hvilket kunsstoff man skal benytte for å lage denne foringen, men inntil det motsatte er bevist så holder jeg en knapp på foringen i linken ovenfor.

Noen har også alternative løsninger, som f.eks.
http://www.fam-bjork.se/citroen/XANTIA/krangham.html Jeg får assosiasjoner til struts og sand, men kansje det har noe for seg?
http://activaclubfrance.free.fr/Entreti ... n%20SC.doc tror jeg også prøver å fortelle oss noe, men jeg har et lite problem med språket.

Jeg vet ikke om vi har den endelig løsningen enda, men vi nærmer oss?
Atle
'99 Xantia TCT Activa, '98 Xsara VTS, '11 DS3
Attila
Posts: 12
Joined: Mon 28 Apr, 2008 12:21
Location: Oppegård

Re: Reparasjon av Activa-sylinder

Post by Attila »

Gamle citronik.dk forsvant, inklusive alle filene. Men heldigvis har forumet gjenopstått, så her er ny link om den alternative foringen: http://citronik.prophpbb.com/post1398.html#p1398
Atle
'99 Xantia TCT Activa, '98 Xsara VTS, '11 DS3
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: Reparasjon av Activa-sylinder

Post by mads »

Attila wrote:Gamle citronik.dk forsvant, inklusive alle filene. Men heldigvis har forumet gjenopstått
1: AU!
2: puh.... :)
tronde
Posts: 508
Joined: Sat 21 Apr, 2007 23:25

Re: Reparasjon av Activa-sylinder

Post by tronde »

mads wrote: 1: AU!
Det sånt som skjer når man ikke får med seg at webhost vil ha penger, samtidig som man blir minnet på ideen om at en lokal backup kansje ikke hadde vært så dumt likevel.

Citronik burde være en tankevekker for mange som driver et forum.
Post Reply