CX 25 GTI mistet gnisten

Her kan du prate/spørre om det elektriske anlegget

Moderator: moderator

Post Reply
Geir
Posts: 49
Joined: Tue 20 Jul, 2004 09:05

CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Geir »

Startet lett etter 4 mnd. hvile, gikk fint men døde etter 10min. på tomgang.
Ingen gnist på tennpluggene,
Med tenning på får coilene konstant strøm via den ene ledningen med forgrening til coil nr.2, er dette riktig ?
Gått over alle kontakter, det klikker i det "blå" rele og drivstoff pumpes.

Kan det være noe annet enn tenningsmodulen ? (Når gnisten på alle tennpluggene blir borte samtidig).

Hvis noen vil selge meg en slik er det typen: LA8 LD4 20 165 970

På forhånd tusen takk for all hjelp som måtte komme.
Hilsen Geir H
Sturla
Posts: 880
Joined: Thu 06 Nov, 2003 13:57
Location: Nordnes, Bergen
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Sturla »

Prøv å rense jordingspunktet på innerskjermen over batteriet, det gir slike lumske symptom om det er dårlig kontakt der. Og så svinghjulgiverene, en av dem kan jo være defekt siden den stoppet når den ble varm?
Image
-85 GTI T1, -78 gti og -74 DS Pallas
dagmatti
Moderator
Posts: 1699
Joined: Mon 22 Dec, 2003 15:34
Location: Oslo
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by dagmatti »

Hey,

er det to svinghjulsfølere? Ikke alle har det. Men det er uansett en kandidat. Det kan i og for seg også bare være dårlig kontakt til en eller evt. begge.


-m
Geir
Posts: 49
Joined: Tue 20 Jul, 2004 09:05

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Geir »

Renset jordingspunktet på innerskjerm og bak batteri, byttet begge følere på svinghjul.
Gått over alle kontakter, også på ECU.
Resultat
Ingen gnist !

Noen som kan låne bort for test eller selge tenningsmodul ?
Type : LA8 LD4 20 165 970 ( for anlegg med to svinghjulsgivere).

Takker
mads
Posts: 956
Joined: Sat 16 Sep, 2006 12:36
Location: Oslo/Kongsberg
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by mads »

Du har sikkert lest om alternativer her: http://www.petersgarage.se/CITROEN/CXTANDBOX.HTM

Man kunne jo håpe dette er en ganske standard del på mange biler..
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by jonsto »

Om du skulle ha behov for den så har jeg en slik Tenningsmodul. Testet i dag og fungerer.
Er du interessert send meg en e-post til jonsto@svorka.net
Geir
Posts: 49
Joined: Tue 20 Jul, 2004 09:05

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Geir »

Gleder meg til postpakke fra Jon, resultat etter bytte av modulen følger om noen dager.........
Geir
Posts: 49
Joined: Tue 20 Jul, 2004 09:05

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Geir »

Tenningsmodul byttet og resultatet er så bra det kan få blitt.

Utpå nyåret skal jeg spandere skilter, 30 årsgave
Takk til alle hjelpere
Geir Hvidsten
Geir
Posts: 49
Joined: Tue 20 Jul, 2004 09:05

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Geir »

Obs !!!
Brukte forresten startbooster 10 minutter før tenningsmodulen tok kvelden. Kan det være årsaken ?
Black Lemon
Posts: 1635
Joined: Thu 13 Nov, 2003 12:19
Location: Oslo

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by Black Lemon »

Startbooster har jeg også benyttet flere ganger på CXen da jeg hadde dårlig dynamo og batteri uten at det ble noe problemer av det i etterkant. Jeg regner med at startboosteren har overspenningsvern slik også nye startkabler har. Nå er jo nyere biler langt mer følsomme for overspenning enn CXen, men likevel bør man unngå de gammeldagse startkablene.
ImageImage
O Mantor, Oslo 1007 CX Klubben
86 CX GTi T1 S2 DE55298
98 XM Break TCT aut. DJ21880 005 XM Klubben
07 C6 2,7 HDi Exclusive ZZ16498
dagmatti
Moderator
Posts: 1699
Joined: Mon 22 Dec, 2003 15:34
Location: Oslo
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by dagmatti »

Hei,

for 10 år siden reparerte jeg en tenningsmodul til 85 turbo 1 for klubben. Det var 2 transistorer på utgangen som var blåst. Det kan jo være samme på denne, isåfall veldig enkel fiks, så ikke kast den gamle. :)


-m
jonsto
Posts: 5625
Joined: Thu 13 Nov, 2003 19:42
Location: Surnadal
Contact:

Re: CX 25 GTI mistet gnisten

Post by jonsto »

dagmatti wrote:Hei,

for 10 år siden reparerte jeg en tenningsmodul til 85 turbo 1 for klubben. Det var 2 transistorer på utgangen som var blåst. Det kan jo være samme på denne, isåfall veldig enkel fiks, så ikke kast den gamle. :)


-m
Jeg har allerede "snakket" med Geir, så han vet om det, men det er en par ting til som en skal være oppmerksom på. Det sitter en diode som overspenningsvern. Ryker denne så blir det "mørkt". Det sitter også en som skal gå om du kobler startkablene med feil polaritet. Begge disse tror jeg er enkel å skifte. Og typen står på printplaten.
Post Reply