Side 1 av 1

GS 1976 Turteller

Lagt inn: tir 31 jan, 2017 14:06
av Un petit GS
Hei,

Er det noen som har oversikt på hvilken ledning som gir pulser til turteller på GS?
Jeg har en GSpecial som opprinnelig ikke hadde turteller, hvor jeg har ettermontert. Men ledning for pulser trenger å trekkes opp på nytt igjen.

Noen som har oversikt?

Harald Sakshaug
Citroen GSpecial 1976

Re: GS 1976 Turteller

Lagt inn: søn 05 mar, 2017 11:50
av skjalg
Har ikke sett bilen din, men jeg går ut fra at du har det gamle dashbordet. Har du skiftet dashbord og montert et gammel type med turteller, eller har du fått tak et annet GS dashbord ( gamle X1 med rund instrumenter )? Eller har du ettermontert en løs turteller? Hvis det er originaldashbordet gammel type med turteller, tror jeg at det var lagt opp ledning til coilen som ga puls til en eventuell turteller. Spørsmålet er om du ser spor av en ledning som er klipt av i nærheten av coilen. El anlegget er tegnet opp i rep.håndbøker, har du f.eks Haynes tror jeg du finner fargekodene og plassering av ledningen. El anlegget i GS er såpass enkle greier at jeg tror det skal være synlig når du studerer baksiden av dashbordet hvilken samlekontakt turtellerledningen skal inn på. Hvis du finner den ut fra dashbordet er det lettere å se om det sitter en ledning på motstykket ( ledningsbunten som kommer fra motorrommet). Begynn der og se om du blir klokere.

Re: GS 1976 Turteller

Lagt inn: søn 05 mar, 2017 21:19
av mads
Støtter Skjalg der, det er ikke mange ledninger i en GS :)
76 er siste år med "gamle" instrument, altså gul rulle med den voldsomme farten og kjøkken-/badevekt på turtall (eller nest siste år? 78 har nye i hvert fall). Jeg har en som ikke har vært så mye fra hverandre der vi kan sammenligne. Den er ikke ute om dagen, men når greiene til veivesenet regner litt bort så løsner det.

Re: GS 1976 Turteller

Lagt inn: ons 08 mar, 2017 08:59
av Un petit GS
Det er veldig hyggelig at det enda er liv i dette forumet! :)

Jeg har satt inn et "club" dashboard hvor jeg har flytta over origialspeedometeret. Ledningene passer, og jeg tror nesten alle er på plass i kontakten. Men som dere sier, så er kanskje klipt på coil siden?

Skal sjekke!

Takk igjen!
Harald

Re: GS 1976 Turteller

Lagt inn: tor 14 sep, 2017 12:55
av Un petit GS
Har undersøkt og lett, men jeg finner at ledningsnettet i GSpecial mangler ledningen til turteller.
Så det ble å sette på en ledning på den mutteren på instrumentet som er festet til kobberbanen hvor ledningen skal være.
Samt, å trekke denne ut til startmotstanden på coilen hvor ledningen til stiftene står.
Da fungerer turtelleren som den skal :)

Harald